Mensen leven in rollen

De module mensen leven in rollen is gericht op kennismaking en leren werken met de basistechnieken van psychodrama. Vijf belangrijke bouwstenen van het programma zijn:

  1. Empathie
  2. Spontaniteit
  3. De rollenmethodiek van Moreno
  4. De vijf verschillende levensfasen van de menselijke ontwikkeling
  5. Netwerkvorming en groepsontwikkeling

Moreno baseerde zijn psychodrama methodiek intuïtief op ons vermogen van empathie en spontaniteit. Hij ontwikkelde een rollenspel waar mensen op authentieke wijze hun verhalen uitspelen. Door dit rollenspel op existentieel niveau ontwikkelt zich in korte tijd een empathisch netwerk tussen de groepsleden. Er ontstaat in de groep een collectief brein; een bron van kennis en spontaniteit waar de deelnemers gezamenlijk antwoorden op vragen kunnen geven, oplossingen voor dilemma’s vinden en nieuwe mogelijkheden voor de toekomst zien.

Certificaat

De opleidingsmodule Mensen leven in rollen is door de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholing) gecertificeerd als scholingscategorie SKB-C met 290 studie uren onder registratienummer: 16072014/C1396.100. De SKB is een certificerende organisatie op het gebied van opleidingen en bij nascholingstrajecten voor mensen met minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Download folder: folder Mensen leven in Rollen Psychodrama 2019-2

Folder

Download de folder van de opleidingsmodule Mensen leven in rollen

Opleidingsagenda

Bekijk de opleidingsagenda van de opleidingsmodule Mensen leven in rollen

Vraag informatie aan!